.
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Football=Adidas? ~ why football and Adidas go together

Sebut Adidas teringat Bola sepak. Bila sebut bola sepak teringat Adidas. Wah dua nama ini seperti tak dapat dipisahkan. Adidas Merupakan syarikat gergasi yang membekalkan alat2 sukan dan pakaian sukan, dan yang paling banyak sekali barangan adidas adalah merangkuni pakaian sukan untuk permainan bola sepak. Tak percaya? Jom kita usha

v
v
v
v
v
v


 Bermula dari perhiasan untuk kepala.

Walaupun pemain bola tak memakai topi sewaktu permainan tetapi ia boleh dijadikan sebagai pelindung kepala dari panas sewaktu latihan.Adidas juga menyediakan jersi bola.

Adidas menaja banyak perlawanan dengan membekalkan jersi jenama mereka. Ini sudah cukup menggambarkan betapa Adidas dan sukan bola sepak seperti isi dengan kuku.


 Glove untuk penjaga gol


Bagaikan Aur dengan tebing tidak dapat dipisahkan begitu jugalah Adidas dan bola sepak, tidak ketinggalan jenama ini turut menyediakan sarung tangan (glove) untuk gol keeper.

 Stokin berjenama Adidas


Head to toe, begitulah jika ingin digambarkan, bukan sekadar yang terletak dibahagian atas jenama ini menyediakan juga kelengkapan seperti stokin berjenama Adidas. Setiap pemain bola diwajibkan untuk memakai stokin sebelum mereka menyarungkan kasut bola mereka

 Kasut bola berjenama Adidas


Tidak lengkap pemakaian itu jika tidak disertakan dengan kasut bola, dan Adidas menyediakan kasut bola yang begitu selesa untuk pemakainya bagi memastikan mereka tidak mengalami kecederaan sewaktu perlawanan mahupun latihan.

Barangan penjagaan diri berjenama Adidas

Tambah tidak lengkap jika luaran mereka nampak gah dan hebat tapi bila dekat dengan mereka selepas perlawanan kita tidak akan mampu menahan bau yang terhasil dari peluh mereka. Di sini Adidas turut menyediakan barangan penjagaan diri. Ia nya dapat membantu untuk melindungi pemain2 dari mengalami bau badan yang kurang menyenangkan selepas mahupun sewaktu perlawanan/latihan.Dah namanya pun Adidas dan sukan bola sepak tak dapat dipisahkan, sudah tentu jika nak bermain bola kena ada bola kan? Adidas juga ada jenama Bola mereka sendiri.Wah memang hebat syarikat ni, ialah segalanya tentang bola sepak mereka ada.


Semua ini sudah cukup membuktikan bahaga Adidas dan bola sepak ibarat isi dengan kuku. Tambahan Adidas juga merupakan salah satu penaja dalam arena bola sepak. Walaupun aku bukannya peminat bola sepak, tapi aku sering ternampak logo2 Adidas terpampang dengan gahnya di sekeliling padang sebagai penaja perlawanan.


Episod 29 
 
 
Episod 30 
 
 
 
Episod 31 
 
 
 
Episod 32 
 
 
 
 


Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. The Project Alpha bloggers will be at the Adidas Pure Game Ole KO event on Friday (May 21), from 7.30pm-8.30pm. Catch them in action! 


signature

Copyright© All Rights Reserved ONETASHAKIR.COM