.
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Paintball Tutorial Part 5

Selamat tengahari murid2.
Kita masuk ke dalam kelas yang ke 5



Murid: Benda apa ni cikgu?nampak mcm botol air

Cikgu: Ha?apa? botol air?? aah botol air korang!!! sekali aku sumbat sure perut korang buncit cam belon..

 Inilah thank gas! yang ni dia guna "High pressure air"(HPA). so kena cari tempat yang ada compressor baru boleh refield. Tapi dekat field dia x guna yang ni, botol lebih kurang sama cuma kecik sikit, yang itu dia guna co2. apa bezanya? banyak beza.. kalau setakat main suka2 bolehlah cuna co2, kalau untuk tournement elok pakai HPA, sebab impak dia lagi kuat.satu lagi, kalau guna HPA dalam badan marker lebih bersih sebab dia gas bukannya water base mcm co2. satu lagi x semua marker boleh gunakan co2 sebab dia akan memudaratkan 'internal' marker tu, berbeza dgn HPA semua marker boleh menggunakannya. Mcm thank yang dalam pic ni saiz dia 3000psi.Harga dia dalam RM 180.00 so kalau dalam game, boleh buat diantara 500-600 tembakan..paas tu kena tambah.


 Murid: cikgu ni tempat letak syiling ker?
 Cigku : aah syiling awak ler..hhahahah...inilah yang dipanggil "barrel sock"... untuk apa barrel sock ni? nama pon sock kenalah pakai kat kaki erk? tak lah.dia ni untuk letak di hadapan barrel. Penutup barrel. Tujuannya manalah tau kalau2 tertekan picu marker, berterabur pallet keluar, x adalah yang menjadi mangsa peluru sesat. So korang wajib tutup barrel ni sewaktu habis aje setiap game. Barrel sock cuma boleh dibuka bila dah masuk dalam field. Kat tepi field tu nanti ada tempat untuk nak gantung barrel sock nie. So ini sangat penting untuk diambil perhatian "KENA SELALU GUNAKAN BARREL SOCK"

 Apa itu barrel erk?? nak tau??

 Tungguuuuuuuuuuuuuuu episod akan datang

signature

6 comments:

helena's said...

cikgu..bile nak exam nih??hahahaha

hisham said...

salam...i pnah skali kena dgn paintball ni,,,,perit yg amt...huhu

hans said...

xpenah main lagi

selamat makan limau banyak2...hehehe

Natasha said...

helena>> exam 28hb yer

Natasha said...

hisham>.mana ada sakit daaaa....s yokk

Natasha said...

hans>>jom join hans...

Copyright© All Rights Reserved ONETASHAKIR.COM