.
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Aku & Dia Part~~6

Bersambung dari part 5
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
Lepas aje park kereta aku jadi tak tentu hala dah. Pemikiran aku jadi tak menentu, hati pulak jgn cakaplah, macam nak pecah dada ni.Airmata aku masih lagi laju mengalir.Aku tengok mata Mr Hubby pun dah merah, menahan airmata barangkali...

Tiba-tiba aku bersuara
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
Natasha>>> Boleh tak kita spend masa bersama sepanjang malam ni? (ha!!!! korang jgn pikir bebukan erkk!!)
Hubby>>>>> Maksud u?
Natasha>>> U jangan salah faham, i cuma nak u ada di sisi i malam ni... i nak kita pastikan tentang perasaan kita malam ni. I tak nak ditinggalkan dalam keadaan hati i tertanya2 tentang dimana hubungan kita berdua berada

*** Tetiba keadaan menjadi sgt serius, masing2 berada dalam keadaan yang amat tertekan***

Hubby>>>>> Kalau u percayakan i, we can spend time together tonite, we can chat & chat till tomorrow murning
Natasha>>> I dun mind! but pls do not betray my trust!
Hubby>>>>> I promise!

Lepas parking kereta we all berdua pun menuju ke bilik hotel Mr Hubby, dalam hati aku takut2 jugak, maklumlah mamat ni aku baru jer kenal, bukan aku tahu pun dia ni jenis lelaki yang macam mana, bila pikirkan balik sekarang ni aku marah pada diri sendiri kerana terlalu mempercayai dia (bodohnya ko natasha)
Tapi keadaan masa tu menjadikan aku ckup keliru, aku takut, aku sedih, aku sebak, aku cuak, macam kata pakcik Astro "macam2 ada"

Sampai ajer kat bilik dada aku makin kencang. last2 aku duduk kat sofa, aku menangis semahunya, apa sebab aku menangis?? aku sendiri tak tahu kenapa, macam2 dalam hati, dalam perasaan macam2 ada!
Tiba-tiba Mr Hubby datang duduk tepi aku, genggam tangan aku, kesat air mata aku seraya berkata "sayang kalau kita terus terusan melayan kesedihan ni sampai bila pun kita x boleh selesaikan apa yang terbuku kat hati. Memang betul tujuan aku nak spend masa adalah untuk mencari kepastian tentang status kami.

Hubby>>>> kalau u letih u tido lah, biar i tido kat sofa nie

Natasha>> Its ok...u tido lah kat katil tu, biar i lepak kat sofa nie,lagi pon mata i x mengantuk

Hubby>>>> Kalau macam tu i temankan u k, kita sembang sampai esok pagi. Sayang I nak u tahu, I memang sayangkan u, jgn tanya kenapa dan mengapa!

Natasha>> Tapi kenapa? Tak kan tetiba aje perasaan tu datang tanpa sebarang alasan

Hubby>>>> Kenapa matahari keluar waktu siang, dan bulan keluar waktu malam? kenapa tak jadi sebaliknya? u ada alasan?

Natasha>> Itu rahsia Allah (dengan penuh yakin)

Hubby>>>> Perasaan i yg datang ini juga adalah rahsia Allah, cuma yang i tahu i kagum dengan u, i kagum dengan diri u yang cukup tabah, sedang u bergelumang diantara hidup dan mati sekali pon, u masih lagi tersenyum, masih lagi tenang, i nak lalui segala itu dengan u, menemani hari-hari u dengan kasih sayang i

Natasha>> Entahlah, I sendiri tak tahu kenapa hati i sayangkan u dalam masa yang secepat ini. Pelik tapi itulah yang i rasa. I jadi takut, takut sangat2. Macam2 ada dalam fikiran i

Hubby>>>> I tahu bukan senang untuk kita lalui semua ni, tapi i yakin, cinta i pada u ikhlas, dan setiap yang ikhlas itu pasti ada jalan penyelesaiannya kan?

Natasha>> Macam mana dgn family u? I yakin benda ni akan jadi isu besar.

Hubby>>>> I yang nak kawen ker atau family i yang nak kawen?

Natasha>> I tahu..u nak kawen, tapi u ada keluarga, moreover u anak lelaki, i tak nak u jadi derhaka!

Hubby>>>> Mcm i cakap, benda ni mmg bukan mudah, tapi i yakin kita boleh lalui semua ni. U kena yakin ( sambil dia genggam tgn ni)

Natasha>> Jangan berdusta tentang hati dan perasaan yer sayang..(ahakzzz itulah tandanya 2 hati jadi satu..kini akulah kekasihnya)

Jam menunjukkan jam 2.50am, mata pun dah kuyu. aku landing kepala kat sofa aku terus tertido, sedar2 pukul 6am, aku tengor Mr Hubby terlentok sedap jer kat sebelah aku...(kesian aku tgk dia).... aku pandang wajah tu, aku tanya dalam hati aku? benarkah aku jatuh cinta atau ia cuma PERASAAN PADA INSAN YANG MEMILIKI WAJAH YANG SERUPA? (yang ni korg nak tau citer dia kenalah tunggu sampai drama episod ni habis)
Tengah sedap aku menatap wajah lelaki yang kini mendiami hati aku, dia tersedar, tersedar aje dia terus cakap " hari ini i bangun dari tidur dengan sekeping hati yang tidak lagi kosong,hati yang telah ada penghuninya" (perghhh cair aku.....)
Lepas dia mandi dia hantar aku balik, sampai je kat rumah aku mandi2 dan terus keluar breakfast dengan dia. Pagi ni aku rasa satu kehidupan yang baru. Indah melaluinya, sangat indah. Lepas breakfast we all terpaksa balik ke bilik Mr Hubby balik sebab nak kemas2kan barang. Dia akan menaiki bas 11.30am untuk balik ke Terengganu.
Sebaik siap kemaskan barang2....sempatlah aku dan dia merakamkan sekeping gambar kenang2an. masa tu Hp x byk yg ada memory card cam sekarang, so x boleh ambik byk2. Itulah gambar berdua kami yang pertama. Gambar itu jugak yang aku bawak kemana aku pergi, dan ada satu lagi benda yang aku bwak kemana2 (korg nk tau tak apa?)

Pic pertama aku & dia
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
Apa lagi kalau bukan baju Mr hubby yang x basuh lagi..hahahhahah syiok ooooo bwak tido...

So berangkatlah kami untuk ke stesen bas. Sedih aku jgn ckaplah. Air mata bergenang jer. Mr hubby menahan dr menangis (macho ler kunun) tapi aku tgk mata merah2 gak..huhuhu.
Sampai jer kat stesen bas.....
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
Korang ni tak kesian ker kat haku erk??? sedih ni...bagilah org spend masa jap nak dating saat akhir. Nanti lepas hantar dia naik bas aku sambung k... aku nak memanja jap dgn Mr hubby yang ntah bila aku akan bertemu.


signature'

15 comments:

helena's said...

sebab tulah org kata kte boleh jatuh cinta dalam sesaat pon,,kan kak??

Mad About Everthing said...

Tash,
okeh Lily bagi chance nk manja2 seblom naik bas, pas tu sambung balik k!.
baju tu smpi skrg dah basuh ke lom? ihsk

Natasha said...

helena>>>> yeahhhhh betollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll!!!!!

Natasha said...

Lily>>>macih kerana sgt memahami perasaan saya yg sedg berdukacita

enyheartsdiamond said...

betul..x perlu masa yg panjang pun sebenarnya nk jatuh cinta..masa hanya merosakkan :D

jambu muka hubby kak tash masa muda2 :D

Natasha said...

enyheartsdiamond >>> masa bukan penentu untuk jatuh cinta eny...

jambu erk??sekarang dh tua...x jambu lagi...hahahahahahahahah

farhana ghafar said...

Wow!.akak still simpan lagi gambar 1st berdua??? Hehe. Suka lah baca kisah ni. Sila sabung segera! hehe :P

Natasha said...

hana>> simpan lagi hana.... segala yang pertama memang akak simpan....

Sendra said...

segala yang pertama kita kena simpan..betul tu..sangat setuju!

Natasha said...

sendra >>> yesssss yang pertama itu yg terindah...:d

.::SayangKemA::. said...

cik kema nak mninggal kan kesan2 nie...:p

uhuu...kate2 abg romantik betol!!!!untung kak tasha sayer nie....smoga bahagia SLALU kak!!!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.so sweet
.bestnye kak
.ehem ehem dlm bilik x buat pape ke?
.akakakakaak! ;D

Natasha said...

fateha>>>> x buat pape....iman tebal di dada..ahakzzzz

cik zatil said...

kak tash semoga kalian bahagia.. :)

|| nemo mimosh || said...

hahaha. mude gile muke die..:P

Copyright© All Rights Reserved ONETASHAKIR.COM