.
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Paintball Tutorial Part 1

Idea nak wat tutorial pasal painball ni ujud bila MELZ Ym aku subuh2 hari. Melz sangat2 teruja nak wat gathering dgn bloggers disamping aktiviti extream. ( sampai tak tido malam Melz )

Lepas discuss dan dating2 dgn Melz kat Ym maka tercapailah satu kata putus untuk aku wat tutorial sempoi ni. At least tak ler korang rasa terkejut bila nak main nanti, at least ada pengetahuan sikit2 dah kan.


Ni lah rupanya bila dh siap nak berperang. ciri-ciri keselamatan dalam game paintball ni penting. Al-maklum jer la extream sports game kan. game ni boleh 'on' asalkan aje ada at least 10 orang untuk 1 game, dibahagikan kepada 2 kumpulan. Bermakna 5 lawan 5. game ni bukan sekadar main tembak2 bodoh jer. dorg ada mcm2 cara permainan. Ada yang di panggil 'key hunter', 'allien', ambush & mcm 2 lagi. memanglah basic permainan ni cuma kita kena tembak pihak lawan bagi dia kalah, tapi setiap game itu target dia berlainan. so x ler boring sbb ada benda yang korang nak kena target & aim dalam game tuh.

Kecekapan kaki, tangan dan mata penting bila ada kat 'field' korang kena cekap menghidu tempat musuh korang bersembunyi.
Berkolek, merangkak, meniarap dalam game ni perkara biasa.
Game ni lasak tapi seronok.kalau korang tak cuba korang tak tahu, bila tak tahu makan korang rugi satu pengalaman.So y not gv a try kan? 

Insyaallah blogger gathering lepas ni akan dianjurkan bersama game paintball ni. Plan nak buat gath ni pada ujung bulan feb ni. so korang bagilah idea atau pun respon kalau ada tarikh lain yang lebih cun. Ok pasti ramai yang tertanya2 pasal budget kan? untuk 500 pallet (peluru), 1 face mask & marker (senjata)+ tong gas & safety vase korang akan d kenakan bayaran RM 85.00. Untuk 500 pallet tuh boleh main dalam 3-4 game yang akan mengambil masa korang 2-3 jam(termasuk rehat). So ni first intro aku kat korang pasal game nie.. kita jumpa lagi nanti dgn tutorial yang baru.


**bagi yang berminat nak join tuh sila beritahu seawal mungkin kerana tempahan field perlu dilakukan bagi mengelak kesesakan field**


So Melz tunggu apa lagi...g lah war2 kan sapa yang nak main sgt tuh


signature'

3 comments:

Sendra said...

buat 28hb ke?hurmm..macam nak juga join..yang kat the mines haritu tak dapat join..yang ni dah lah sound interesting..tak pernah pun main paintball ni..kalau tak cuba,bila lagi kan..hurmm..

||| PöJìé PööH ||| said...

wow mmg berminat nak main paint ball nih tapi xde kaki la..
sumer takut sakit..
hahah!
so macam nk join..
hope tarikh xclash la..
bulan depan lagi cun!

Natasha said...

pojie>>>> jom ler join...make ure self free on 28/2/09 nie

Copyright© All Rights Reserved ONETASHAKIR.COM