.
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Aku & Dia Part~~7

Bersambung dari part 6
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
Sampai aje kat stesen bas, makin laju pulak ujan yg turun, bukan dari langit tapi dari kelopak mata nie. aku tengok Mr hubby pon yang tertahan2 dari tadi terus tak dapat nak tahan, terus berterabur air mata dia keluar.
Dalam hati aku berkata
"kalau aku menjadi airmata, aku ingin lahir dari mata mu,
hidup di pipi mu & mati di bibir mu,
Sekiranya pula kau menjadi air mata aku tak ingin menangis,
kerana aku tidak mahu kehilangan diri mu"

Aku pujuk hati agar tenang, agar melepaskan dia pergi. Bukan sedih sebab nak berpisah dgn kekasih, kalau dia dekat pon harus jer berpisah lepas habis dating kan, ni sebab baru sehari bercinta lepas tu kena tinggal, mcm2 kemungkinan dan rasa yang aku ada. Lepas ni berjumpa ker lagi?, boleh ker dia setia bila jauh?, mcm mana sekiranya pertemuan hari ini adalah pertemuan terakhir? benarkah dia jujur? ishh korang takkan faham perasaan aku masa tu walaupon korg cuba memahaminya


Bas yang dinanti dah tiba, makin kuat genggaman tangan dia pada aku, makin kuat aku tahan sebak dalam dada aku. Dua2 diam tanpa bicara. Tiba masanya untuk berpisah, tangan aku yang digenggam erat ditarik dekat pada ku, tiba2 satu kehangatan terasa di pipi.....terasa di kedua2 belah pipi dan di dahi, dan akan aku simpan kehangatan itu hingga pertemuan yang akan datang. Kehangatan itu tidak mampu disejukkan dengan hujanan airmata yang turun dipipi ku. Masa tu aku dah tak menghiraukan lagi puluhan pasang mata yang memerhatikan aku. Mungkin pada sangkaan mereka "pasangan yang akan berpisah" itu jer yang aku fikirkan... Ah persetankan itu semua... duka lara hati aku siapa yang kisah?
Sebaik kakinya melangkah naik ke dalam bas, aku pun melangkah, aku harus pergi dulu sebelum bas ini meninggalkan aku, kata org ditinggalkan lebih sakit dari meninggalkan...so baik aku yang angkat kaki dulu.
Meletakkan punggung ke seat kereta, aku merasakan satu kekosongan, pantas aje pad minyak aku tekan supaya kereta meluncur laju. Air mata menjadi peneman setia aku kala itu.
Saat kaki melangkah keluar dari kereta aku menerima satu sms " sayang, tak akan berubah hati ini sekali pon kita berjauhan, i nak u tahu i akan kotakan kata2 i"
"Ya Allah benarkah luahan lelaki ini Ya Allah?" itu jer yang mampu aku jeritkan dalam hati seraya membalas sms "Jika u adalah jodoh i, i terima dengan seadanya, walaupon i tahu i tidak mungkin jadi yang sempurna untuk u, Insyaallah i akan cuba untuk menjadi yang terbaik"...............................

Maka bermulalah kehidupan aku sebagai kekasih Ahmad Syazwan dalam jarak yang cukup jauh.
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
Korang ni tau nak cepat jer aku habiskan cerita...cuba pikir aku yang tengah sedih nie??? ish CIK LILY ni cuba bawak sabar, CIK ENY g sediakan tisu, EN HANS apa feeling2? CIK HELENA dah2lah jgn nangis,CIK HANA janganlah over feeling...Cik Bai ni pon dah terfeeling dah nie.. CIK EYE-NEE g cepat ambik pen, tulis semua ayat2 power tash

Sabar k...jap lagi aku sambung... aku nak layan feeling gak nie....
Apa pun korang g cari tisu banyak2


signature'

23 comments:

enyheartsdiamond said...

eny pon biasa cinta long distance.n it was da sweetest huuuu :(

cikgu isza said...

ohhh tasha..
memang benar2 anda menghargai...
sehingga setiap detik kisahnya..
kekal di sanubarimu.. semoga bahagia ke akhirnya..

Mad About Everthing said...

yelah aku sabo nie, tapi tisu kat umah aku dah abis nie. itu yg aku malas nk feeling2 kang kat mane plak aku nk lap airmata nie. Airmata aku mahal tau!

Eye_nee said...

Tak sabar nak baca kisah setelah hubugan ni di hidu parents E1..pasti byk onak duri..pasti berliku jalanan ko..pasti menderita jiwa ko..pasti bernanah Telinga ko...kau dan E1 saja yg tahu....let's kongsi kesedihan ko tu dgn kami...ko mmg super women la....

SuRayA^i. said...

bjaye bc smpai part 7! *bgge dgn dri sndrk*

cpt smbung sis~
mcm dlm drama plk da sy bc nh

hans said...

hish sis ni
berapa kali nak menangis
cepat2 sambung

farhana ghafar said...

Hoho..kak, sob3x.... ;( sila sambung lagi.. uhhu

helena's said...

masalahnye akak nangis dalam keadaan bogel.mane leh,tak sweet~haha

kakak..saya suke jugak cinta jarak jauh.rindu tuh yang mahal!

Natasha said...

Eny>>> sweet ker??derita arr

Natasha said...

cukgu isza>> akak dia anugerah yg terindah kak...susah nak padam dr sanubari

Natasha said...

lily>>>> Ko pakai jer kain lap kaki lily

Natasha said...

eye-nee>>> ko dah boleh bau erkk eye-nee.... adehh bocor dah soklan tuh...so tamatkan disini jer lah yer

Natasha said...

suraya>>>minat ker drama bersiri nie

Natasha said...

hans>>> aduh sedih ni..... awak x rasa boleh arr cakap

Natasha said...

hana>> adehhhh tisu hana...tisu...ambik cepat dah melimpah dah tuh

Natasha said...

helena>>> mana ada bogel..nak bugel tuh kena tgu 2 bulan lagi pas nikah...hakhakhakhak

hans said...

hahahaha
teruskan jer la

Sendra said...

okey cepat2 nak baca yang seterusnya ni..kak tash dah suruh angkat kue tart takut hangus nanti..hahaha

Natasha said...

sendra >>>> bibikkkkkkkkkkk angkat kueh tart dlu.... sendra tgh bz tgk drama bersiri nie

.::SayangKemA::. said...

da dpt orginal version kisah cinta nie...so, xpe la klu kak tash nak sambung lmbat2....haha!! (muke blagak nie kak..sumpah!!)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.kite dgn hairi pun long distance
.kite paham akak ;)

add kite kt ym kak
bubble_buzz@yahoo.com

Natasha said...

fateha >>> x molah add fateha.....

cik zatil said...

kak tash bleh karang novel
chenta laa..

siyes ayat kak tash sgt
penuh munge2 chenta..

:)

Copyright© All Rights Reserved ONETASHAKIR.COM