.
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Dulu & sekarang

Semalam aku keluar dgn sorg teman.... bercerita tentang hidup masing2.... Dia agak terkejut dgn perubahan yang aku alami.... Ialah aku dlu dan sekarang dh byk berbeza....bila aku amat-amati semula YE!!!! BENAR!!!! aku dh banyak berbeza

Kalau dulu nak kemana2 aku x pernah keluar seorang... pasti aku heret sesaorang sebagai kawan berjalan...Ntah rasa kekok bila berjalan sorg2..mcm nak jatuh pon ada (sebenarnya jakun kot).. kalau sgt2 terpaksa untuk aku keluar dan x ada sesapa dapat temankan aku...aku akan pergi bersendirian TETAPI aku cuma akn pergi kemudian menyelesaikan urusan yg perlu aku uruskan...dan terus balik..aku x pandai nak menyimpang kemana2
Sekarang sangat2 lain..... 70% aku kemana2 seorang diri. Aku drive sendiri...aku g shopping sendiri, makan2 sendiri, beli tiket wayang sendiri (tengok berdua la)... sebab apa?? sebab hubby aku sgt mahukan aku berdikari..sangat mahu aku rasa inilah kehidupan sebenarnya.... berbanding dlu aku dikongkong.... aku tidak boleh melakukan apa yg aku mahu...

Kalau dlu.... Aku takut bila nak menjawab@ sms kawan2..tak kira lelaki atau perempuan.... sampaikan sms yg selalu di forward2kan pada semua org pon akan menjadi isu aku dgn bekas suami ku bergaduh....untuk mengelakkan dr salah faham aku terpaksa silent @ menyorokkan hp dr bekas suami ku..lantas aku dituduh ada hubungan sulit hingga merahsiakan Hp aku....
Sekarang aku bebas ...bebas sebebas bebasnya....bebas membuat call@sms pada sesiapa & bila2 masa...kdg2 hp aku berbunyi pon hubby aku yg tolong jawabkan....hp aku terletak kat merata2....sebab apa??? sebab dia meletakkan kepercayaannya 200% pada aku.. dia tahu sejauh mana kenakalan aku...aku ada batas2 yang telah aku bina dalam setiap persahabatan dan laluan hidup aku....

Kalau dlu... aku x boleh berkawan dgn sesiapa yang aku nak...segalanya kena berahsia....
sekarang kawan2 aku semuanya bebas untuk berjumpa aku.... jadi kawan hubby aku....kemana2 bersama.....

kalau dlu..apa aku beli akan disiasat, buat apa?untuk apa??kenapa?
sekarang hubby aku plak yang risau bila aku x berbelanja

Kalau dulu..aku x boleh guna internet..kununnya internet ni byk keburukan dr kebaikan....mmg kebetulan masa tuh aku tgh gila Chatting...so lagilah dia x suka langsung aku gn internet...
Sekarang hubby aku siap bagi laptop & wifi lagi kat aku....& yet aku plak yang bosan untuk nak online...dari Myspace aku bertukar ke Friendster, pas tu join tagged, dari situ ke Facebook..dan la ni terus ke blog..dan aku amat sukakan apa yang aku lakukan skarang kerana aku mmg meminati dunia penulisan sejak sekolah lagi....

So kesimpulannnya...betul lah kata kawan aku aku mmg dh byk berubah....Aku yang dia nampak semalam adalah aku yang baru....bukan aku yg dlu.... dan yang penting MORAL of the story is..dalam hidup ni kita jgn mengongkong...kerana bila kita dikongkong dan di momok2kan dgn mcm2 hal...kita terpaksa melakukannya dgn curi2...kita tak boleh berterus terang dan itulah yang akan menggamit penipuan.......




signature'

3 comments:

Eye_nee said...

What a wonderful life Tash ada sekarag kan....Do appreciate apa yg hubby u bg ok...jgn sia2kan kepercayaan dia....

Natasha said...

Insyaallah...Tash amat menghargai apa yg dia bg..x mungkin ada insan lain yg boleh menyintai tash seperti dia menyintai tash

wansteddy said...

sedihnya baca kisah kak tish dulu. alhamdulillah skrg akak bahagia. wan doakan akak kekal bahagia hingga akhir ke anak cucu bersama suami tercinta.

Copyright© All Rights Reserved ONETASHAKIR.COM