.
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Antara keajaiban dunia yang tidak diketahui



Masya Allah!

 
Suatu kejadian alam yang sama sekali tidak ada kaitannya dengan kisah Mozes (Musa), the Ten Commandments dalam buku Exodus-Holy Bible. Hanya,..... kira-kira mirip sahaja.



Ini adalah fenomena alam yang paling mengagumkan di Korea Selatan yang dinamakan "Moses Miracle", dua kali setahun terjadi air surut, terbuka suatu alur daratan sepanjang 2.8 kilometer dan lebar 40 meter yang
menghubungkan pulau Jindo dan Modo selama beberapa jam.

Suatu festival diadakan untuk mengingatkan kejadian alam dan dihadiri orang-orang dari segala penjuru dunia ini. Bagaimanapun kejadian alam ini belum begitu diketahui sampai tahun 1975, ketika Mr. Pierre Randi
duta besar Perancis untuk negara Korea berkunjung kemari dan mempublikasikannya di surat kabar Perancis.

Kejadian ini sgt2 mengkagumkan....betapa isnya lambang kekuasaan Pencipta yang bisa mencipta apa sahaja atas kata "KunFaYaKun"



signature'

5 comments:

hisham said...

ooo..ade lg ek...ade link die x???

Natasha said...

hisham: x ada link lah sham...tash dapat pun dr email...saje nak kongsi info ni ngan kwan2

joegrimjow said...

erkk
xley ank tangok
da refresh
ishh

cikgu isza said...

kenapa cikgu x nampak pe2 pun ye?

cikgu isza said...

tasha,
masih sama je.. :(

Copyright© All Rights Reserved ONETASHAKIR.COM