.
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

***Telinga o0o0o0o0o0o telinga***

3 hari bertahan telinga tersumbat kapas..akhirnya C.I.K ::A.B.G aku mengalah gak..dia ajak g klinik kuarkan cotton bud yang tertinggal.....sampai2 klinik Mediviron, Dr Hardeep (fav dr hubby aku nie) cuba kuarkan kapas dr dalam telinga tuh...tapi aIyOOOOk kapas tuh dah masuk dalam dan jauh kedalam telinga so x dapat kuarkan..... maka dgn sedihnya Dr Hardeep bagi surat refer ke Hospital.... so bila ditanya Hospital mana...mulut aku laju jer jawab..HUKM DR....... Dr Hardeep terkejut kenapa aku nak g hospital yang jauh....hahaha aku ada sebab dan alasan kenapa aku nak g HUKM....

Sebab2nya........
  • Aku ada Ramai kroni kat sana
  • Bila dh ramai kroni so aku tak yah Q lama2 kan
  • Apa aku perlu buat aku cuma call dan Insyaallah aku cuma g dan x yah Q
So aku pun menjalankan operasi mengecall kroni2 aku... mula2 aku call Prof A (nama sebenar) hahahah Prof A kata esok lusa dia x bertugas...tapi dia syorkan aku g emergency dept dlu...tgk apa dorg blh buat...kalau kena gak jumpa ENT nanti dia suh aku bg tau..nanti boleh arr dia usahakan pemotongan Q aku tuh..hakhakhak......

So bila dengar jer kena g emergency depart aku pon call kroni no 2..Dr N.... Dr N cakap dia x bertugas sbb cuti tapi hubby dia tengah duty sampai pukul 10 malam.... masa aku call tuh dalam pukul 4 petang dah..... bila dengar cam tuh aku pon apa lagi....lajulah g MAKAN dulu...hahahahahah nak wat apa tergesa2 kan ker tak yah Q... so aku dgn senang ati g makan Nandos dlu... dalam pkul 5.30 kami pun bertolak ke HUKM..... so bila sampai di emergency depart.... aku pon call Dr N utk bg tau aku dh sampai....so dia mintak aku reg dlu..... bila jer aku nak reg.... dressar kat c2 pun sound kami "kwan Dr N yer?" aku cakap yer...terus dia suh masuk.... masuk2 jer dorg terus cuba kuarkan kapas tuh.....

Menjamu Selera dulu





Perghhhhhh berjaya jugak operasi cari gali tuh...punyalah byak kapas yang tertimbus dalam gua hubby aku..hahahahah...mcm budak2...... yang bestnya bila kapas tuh dah kuar we all pon terus jer balik..X ada pendaftaran...x ada bayaran RM 20..... x sampai pon 10 minit ktorg kat HUKM....

Hak...hak...hak.. itulah kisah telinga o0o0o0o0o0o telinga dan kroni2 ku

lepas ni kalau x serik gak lagi entah ler kan.....

signature'

3 comments:

HEMY said...

simple blog ni..suke..

syoknya ada kroni camtu..apa guna kawan2 kan..huhu

Dak Wan said...

Harus si wan ni pokak! Adeih... Lenkali pakai besi jewr buat korek tinger tu. Besi karat lagi. Lalalala.

~@k1 is @utuMn!~ said...

hah??
kapas tersumbat dalam telinga dan mampu bertahan selama 3hari?? wahh!!! aki air msk dlm tlinga pon x slesa.. padahal br bape minit~ huhu...
ermm.. sedap nye food 2..
lapo3~

Copyright© All Rights Reserved ONETASHAKIR.COM