.
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Ajal & Maut

Terkenang tahun 2006 bila aku sering berulang alik dr KL--->Pekan, KL--->Kuantan. Masa tu bas yang paling selesa aku naik ialah Bus Sani Express... Bas ni jugak yang terlibat dgn kemalangan ngeri di lebuh raya utara selatan baru2 ni yang mengorbankan 10 org mangsa...
Kenapa aku berulang alik dr KL--->Pekan,KL--->Kuantan??
Sebab masa tu hubby aku duduk jauh... duduk kemaman, aku plakk terpaksa ke pekan rumah ::ADEK:: aku untuk jumpa hubby aku... so boleh dikatakan sebulan 2 kali aku naik bas ni...Alhamdulillah x ada sebarang kejadian buruk berlaku.... Kalau x sure korg x dapat baca blog aku lagi kan....





Aku terpikir nak tulis ni selepas membaca blog ::BYZURA::. Pic ni pon aku dapat dr blog dia jgk.... bila tgk entri kat blog dia aku tetiba terpikir dan teringat sal bus yg selalu aku naik ni...
Apa pun ajal mereka yg 10 org itu mmg dah tertulis perginya dgn cara sebegitu....Innalillahhiwainnailahirajiun....... Al-Fatihah




Buat Saudari Rosma Abdullah (23thun) harap anda bersabar dan redha dgn ketentuan pemergian saudara Jismi... mmg pahit... kalau ini berlaku pada aku pon aku x tau cm mana...mau giler agaknya..besar sungguh ujian Allah pada Rosma....Tinggal sehari jer menanti detik pertunangan..akhirnya bakal tunang tercinta kembali ke Rahmatullah dgn cara yang sungguh tragik

Untuk kawan2 semua..BERHATI2 DIJALAN RAYA..INGATLAH ORG YANG TERSAYANG



signature'

5 comments:

Dak Wan said...

Jom beracing! Oppss! Silap post. Hahahaha

onniey84 said...

Takziah buat keluarga mangsa..
ajal maut ditangan tuhan

Natasha said...

yer betuk tu onniey ajal maut d tgn tuhan..tapi agak terkilan bila ianya berlaku dlm keadaan mcm tuh... katalah baru beberapa jam jer dgr suara,tau2 dapat berita org tu dh x ada... tambah pilu jika yg terlibat tuh..suami,isteri yang ada rncgan masa depan yg tersendiri...aduh tak dapat nak bygkan...


pesanan untuk my hubby: abg jgn bwak kete laju2 tau..b x mo ilang abg dlm keadaan cm ni..byk lagi bnda yg kita nak buat bersama...tak lengkap istana cinta kita tanpa raja menerajuinya.....

Bai said...

kan kak..minta jauh la...terkejut giler tengok bas Sani tu mcm tu...

silap pemandu tu..huhuhu

angah iza said...

x sanggup tgk gambar2 tu..
sayu je hati :(

Copyright© All Rights Reserved ONETASHAKIR.COM